aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Pieczeń z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna i szybka pieczeń, idealna do chleba albo jako mięsko na obiad, polecam wszystkim ten przepis.

Pieczeń z papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczeń z papryką

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z papryką
Łopatkę wieprzową dobrze jak zmielimy sobie sami, albo poprosimy miłą Panią w sklepie mięsnym, żeby nam zmieliła na miejscu. Wtedy mamy pewność, że w naszym mielonym jest tylko łopatka. Zresztą sami zobaczycie, że jest zupełnie innym smak mięsa. Na maśle podsmażamy paprykę pokrojoną w kostkę. Na drugiej patelni podsmażamy cebulkę z czosnkiem. Do mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, ostudzoną paprykę i cebulkę oraz przyprawy. Mieszamy. Keksówkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przekładamy do niej mięso. Posypujemy na wierzchu ziołami prowansalskimi i wstawiamy do piekarnika na godzinę. Przez pierwsze 15 minut pieczemy w 200 stopniach, a potem zmniejszamy do 180 stopni.
Pieczeń z papryką
kroimy trzy kolory papryki w kosteczke .
Pieczeń z papryką
papryke podsmazamy na rozpuszczonym maselku
Pieczeń z papryką
kroimy cebulke i czosnek, tez podsmazamy
Pieczeń z papryką
mieszamy wszystkie skaldniki w duzej misce