iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Pieczeń z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jest to bardzo klasyczny przepis na roladę. Myślę, że powinna zasmakować każdemu, bo smaki nie są bardzo urozmaicone. A danie jest naprawdę smaczne i eleganckie.

Pieczeń z pieczarkami

Składniki:

Pieczeń z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z pieczarkami

Przygotowanie warzyw

Pieczeń z pieczarkami
Pieczarki powinny być pokrojone drobniutko.

Pieczarki kroimy w paski, a następnie w kostkę.

Przygotowanie warzyw

Pieczeń z pieczarkami
Papryka powinna być pokrojona też bardzo drobno.

Paprykę kroimy w drobną kostkę.

Przygotowanie cebuli

Pieczeń z pieczarkami
Cebulę kroimy bardzo drobno i lekko solimy.

Cebulę kroimy w drobne piórka.

Przygotowanie końcowe

Pieczeń z pieczarkami
Rolada powinna być dokładnie zlepiona brzegami.

Przesmażamy paprykę, pieczarki, cebulę. Solimy i pieprzymy. Mięso wyrabiamy z jajkami, bułką tartą, solą, pieprzem, przeciśniętym czosnkiem papryką słodką. Następnie rozkładamy na folii aluminiowej. Na środku przez całość blatu układamy farsz i zlepiamy w kształt rolady. Pieczemy przez godzinę pod przykryciem.