Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pieczona biała kiełbasa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Okrągły rondel wysmarować olejem i ściśle ułożyć w nim niepopękane pęto

Pieczona biała kiełbasa

Składniki:

Pieczona biała kiełbasa

 

  • 1 kg surowej białej kiełbasa
  • 2 średnie cebule
  • główka czosnku
  • 2-3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Pieczona biała kiełbasa
Okrągły rondel wysmarować olejem i ściśle ułożyć w nim niepopękane pęto kiełbasy. Cebule obrać, pokroić. Obrać 5-6 ząbków czosnku, resztę główki ładnie oczyścić i ułożyć w środku peta. Kiełbasę obłożyć krążkami cebuli i plasterkami czosnku. Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika. Piec ok. 1 godziny. Podawać na zimno lub na gorąco.