Sposób przygotowania:
Pieczona gęś
2 dni przed pieczeniem robimy marynate. wlewamy do misieczki ok pół szklanki oleju wsypujemy majeranek, ziola prowansalskie, jedno listko laurowe, łyżeczke soli, pieprz i rozgnieciony czosnek. wymieszac i natrzec dokładnie gęs w srodku i na wierzchu.
gotowane mieso zmielic i wymieszac z usmażoną cebulka, doprawic solą pieprzem, dodac jajka. włożyc farsz do gei, dosc luźno bo napęcznieje i ges moze popekac.
zaszyc gęs i piec tyle godzin ile ważyła gęs:)
mozna włożyc do specjalnej folii
gotowane mieso zmielic i wymieszac z usmażoną cebulka, doprawic solą pieprzem, dodac jajka. włożyc farsz do gei, dosc luźno bo napęcznieje i ges moze popekac.
zaszyc gęs i piec tyle godzin ile ważyła gęs:)
mozna włożyc do specjalnej folii
Mysiunia
dokładnie to samo o którym pisze i zrobione w ubiegłą niedzilę, po pokrojeniu gąski:P to jest częsc od szyjki i od piersi, a jak sie nie znasz to nie komentuj..
Pyza
Mysiunia
dokładnie to samo o którym pisze i zrobione w ubiegłą niedzilę, po pokrojeniu gąski:P to jest częsc od szyjki i od piersi, a jak sie nie znasz to nie komentuj..
Pyza