kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Pieczona gęsina z brukselką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne i sycące danie z gęsiny.

Pieczona gęsina z brukselką

Składniki:

Pieczona gęsina z brukselką

 

Sposób przygotowania:

Pieczona gęsina z brukselką
Mięso nacieramy solą i pieprzem a następnie pieczemy 45 minut w temperaturze 200*C.Gotujemy pyzy i brukselkę (osobno!). Mieszamy mąkę z 2 łyżkami czerwonego wina, resztę wina mieszamy z galaretka, musztardą, sokami i skórkami owoców. Mieszamy obydwa wina i gotujemy.Przyprawiamy sola i papryka a następnie studzimy. Siekamy cebulkę, mieszamy ja z brukselka a potem dodajemy je do mięsa na 15 minut przed końcem pieczenia. Podajemy mięso pokrojone w plasterki, polane sosem, z pyzami i obłożone brukselką. Smacznego!

Tagi:

brukselka