Sposób przygotowania:
pieczona golonka
w dużym garnku gotujemy wode,
golonkę dokładnie oczyszczamy i wkładamy do wrzacej wody. dodajemy wszystkie przyprawy.
gotujemy do miękkości mięsa - ok 3 godzin.
golonke wyjmujemy i pozostawiamy do ostygnięcia. Można oddzielić mięso od kości.
golonkę nacieramy papryką słodką . przekładamy do brytwanki .
piekarnik rozgrzewamy do temp 180 stopni. pieczemy ok 30 minut po czym podlewamy piwem. pieczemy następne 30 minut.
Smacznego:)
golonkę dokładnie oczyszczamy i wkładamy do wrzacej wody. dodajemy wszystkie przyprawy.
gotujemy do miękkości mięsa - ok 3 godzin.
golonke wyjmujemy i pozostawiamy do ostygnięcia. Można oddzielić mięso od kości.
golonkę nacieramy papryką słodką . przekładamy do brytwanki .
piekarnik rozgrzewamy do temp 180 stopni. pieczemy ok 30 minut po czym podlewamy piwem. pieczemy następne 30 minut.
Smacznego:)
trzpiotinka