anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Sernik gotowany na kruchym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny puszysty i bardzo tajemniczy sernik który rozpływa się w ustach polecam jest szybki w przygotowaniu.

Sernik gotowany na kruchym

Składniki:

Sernik gotowany na kruchym

Ciasto

  • 600 g mąki
  • 400 g masła
  • 200 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masa serowa

  • 1 kg sera z wiadereczka
  • 200 g margaryny
  • 3 jaja
  • 2 budynie śmietankowe
  • 1 szkl cukru pudru
  • 100 g owoców kandyzowanych

dodatkowo

  • 1 puszka brzoskwiń
  • 2 galaretki owocowe rozpuszczone w 700 ml wody.

Sposób przygotowania:

Sernik gotowany na kruchym
Składniki na ciasto zagęści i schłodzić. Podzielić na trzy części. Każdy kawałek ciasta rozwałkować i upiec temperaturze 180 stopni. Wystudzić.

Ser utrzeć z cukrem i z jajami. Margarynę roztopić i wlać masę serową doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając.

Następnie dodać owoce kandyzowane i budyń w proszku mieszać i podgrzewać aż zacznie odchodzić od ścianek.

Gorąca masą serową przełożyć ciasta kruche na wierzch ułożyć brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką.

Dobrze schłodzić.  



Tagi:

ciasta sernik