justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Pieczona kaczka z miodem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

pyszna kaczka pieczona z miodem i czosnkiem doskonale smakuje z pieczonymi ziemniakami i sałatką z buraczka

Pieczona kaczka z miodem

Składniki:

Pieczona kaczka z miodem

 

  • udka z kaczki
  • skrzydełka z kaczki
  • miód 3 łyżki
  • olej 3 łyżki
  • pieprz
  • sól
  • majeranek 4 łyżki
  • czosnek 3 ząbki

Sposób przygotowania:

Pieczona kaczka z miodem
Olej, miód, przyprawy oraz drobno posiekany czosnek dokładnie ze sobą mieszamy. Marynatą smarujemy mięso. Dokładnie je nacieramy marynatą i odstawiamy na około dwie godziny do lodówki. Kaczkę układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w 200 stopniach pod przykryciem około godziny. Co jakiś czas trzeba podlewać kaczkę sosem jaki powstanie nam w czasie pieczenia, aby kaczka nie była sucha.

Tagi:

kaczka