sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Pieczona karkówka wg sylwioslawy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Najlepiej smakuje z młodymi ziemniaczkami.

Pieczona karkówka wg sylwioslawy

Składniki:

Pieczona karkówka wg sylwioslawy

 

  • składniki:
  • 1,5 kg karkówki
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki majeranku
  • 1 łyżka rozmarynu
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki oleju
  • 2 szklanki bulionu

Sposób przygotowania:

Pieczona karkówka wg sylwioslawy
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, mieszamy z majerankiem, rozmarynem, solą i pieprzem. Gotową mieszanką nacieramy mięso. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Olej rozgrzewamy w brytfannie i podsmażamy na nim mięso wraz z cebulką. Następnie podlewamy 2 szklankami bulionu i pieczemy 1,5 godziny w temp. 200 stopni C.Najlepiej smakuje z młodymi ziemniaczkami. Smacznego