Sposób przygotowania:
Pieczona karkówka z nutą bazylii, cytryny, paprykiETAP 1:
Karkówkę kroimy w paseczki. Doprawiamy ostrą i słodką papryką oraz pieprzem kajeńskim. Dolewamy olej z cytryną i bazylią oraz musztardę miodową. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka minut do lodówki.
ETAP 2:
Marchewkę oraz cukinię obieramy i kroimy w kółeczka.
ETAP 3:
Papryki kroimy w cienkie paseczki, pieczarki w ćwiartki. Wszystkie warzywa mieszamy. Dokładamy mięso i układamy w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy oliwą z oliwek. Pieczemy przez 60 minut w 200*C.
ETAP 4:
Dokładamy mięso i układamy w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy oliwą z oliwek. Pieczemy przez 60 minut w 200*C.