Elwira5

Elwira5

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Pieczona rolada boczkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Często piekę taki boczek , na kanapki.Jest sto razy lepszy niż kupna wędlina.Dobrze doprawiony jest przepyszny.

Pieczona rolada boczkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczona rolada boczkowa

 

Sposób przygotowania:

Pieczona rolada boczkowa
Bierzemy boczek na stół i doprawiamy solą , pieprzem , ostrą papryką , majerankiem,bardzo dużą ilością posypuję czonkiem granulowanym. Po napikowaniu mięsa boczek zwijam w roladę i wkładam do rękawa do pieczenia. Wkładam na noc do lodówki żeby boczek przeszedł przyprawami. Na drugi dzień wkładam do piekarnika i piekę ok.2 godzin w temperaturze 180 stopni.
Pieczona rolada boczkowa
doprawiony boczek wkładamy do rękawa i wkładamy do lodówki.
Pieczona rolada boczkowa
wkładamy do piekarnika i pieczemy ok.2 godzin.
Pieczona rolada boczkowa
pod koniec pieczenia otwierany rękaw do pieczenia.
Pieczona rolada boczkowa
świeżo upieczona rolada boczkowa w przyprawach.

Tagi:

rolada