Sposób przygotowania:
Pieczona rolada boczkowa
Boczek umyć i osuszyć.
Ciasno zwinąć w roladę i obwiązać sznurkiem lub dratwą.
Przygotować marynatę i natrzeć nią roladę.
Umieścić ją w naczyniu próżniowym i wstawić do lodówki na 24 godziny.
Potem umieścić roladę w blaszce do pieczenia i piec 80 minut ( pamiętając o zasadzie 1 godzina na 1 kg mięsa ) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Upieczoną roladę odstawić do odpoczęcia na 10 minut jeśli chcemy spożyć na ciepło albo zostawić do wystudzenia i przechowywać w lodówce jeśli chcemy spożyć ją na zimno.
Ciasno zwinąć w roladę i obwiązać sznurkiem lub dratwą.
Przygotować marynatę i natrzeć nią roladę.
Umieścić ją w naczyniu próżniowym i wstawić do lodówki na 24 godziny.
Potem umieścić roladę w blaszce do pieczenia i piec 80 minut ( pamiętając o zasadzie 1 godzina na 1 kg mięsa ) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Upieczoną roladę odstawić do odpoczęcia na 10 minut jeśli chcemy spożyć na ciepło albo zostawić do wystudzenia i przechowywać w lodówce jeśli chcemy spożyć ją na zimno.