Sposób przygotowania:
Pieczona szynka wieprzowa
Szynkę należy oprószyć z każdej strony solą i pieprzem.
Obrane ząbki czosnku dzielimy na mniejsze kawałki i wtykami je w mięso. Dziurki na czosnek robimy za pomocą noża. Szynkę obsypujemy przyprawą do wieprzowiny i słodką papryką. Odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.
Na blachę wylewamy nieco oleju. Wystarczy ją przesmarować, aby mięso się nie przypaliło. Szynkę pieczemy po około 35 minut w 150 stopniach z każdej strony.
Jeśli chcemy bardziej przypieczoną przed końcem pieczenia podkręcamy piekarnik do 200 stopni i podpiekamy po 5-10 minut z każdej strony.
Obrane ząbki czosnku dzielimy na mniejsze kawałki i wtykami je w mięso. Dziurki na czosnek robimy za pomocą noża. Szynkę obsypujemy przyprawą do wieprzowiny i słodką papryką. Odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.
Na blachę wylewamy nieco oleju. Wystarczy ją przesmarować, aby mięso się nie przypaliło. Szynkę pieczemy po około 35 minut w 150 stopniach z każdej strony.
Jeśli chcemy bardziej przypieczoną przed końcem pieczenia podkręcamy piekarnik do 200 stopni i podpiekamy po 5-10 minut z każdej strony.
gusia1000