Sposób przygotowania:
Pieczona szynka z wiosennym sosem
Szynkę kroimy na kotlety i rozbijamy tłuczkiem do mięsa, posypujemy przyprawą do grilla i układamy na siatkę w piekarniku. Obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy w paseczki (po prostu jak frytki), kładziemy na blachę i podlewamy 2 łyżkami oleju, oprószamy solą. Blachę wkładamy pod siatkę z mięsem tak by tłuszcz z mięsa wyciekał na frytki. Ustawiamy temperaturę na 100 stopni i podpiekamy ok 10 minut. Po tym czasie sos Łowicz, marchewkę, groszek i kukurydze wrzucamy do garnka i dusimy w małej ilości wody (ok 20 minut) a temperaturę w piekarniku podkręcamy do 200 stopni. Warzywa podgotowujemy jeszcze 10 minut z sosem Łowicz i podajemy. Sos wylewamy na talerz i kładziemy na nim kawałek mięsa, obok frytki, dekorujemy wszystko kuleczką z kapusty kiszonej.
thegrooba
Wokalista
zaraz trzeba to zmienić
Wokalista
(pisze przecież że warzywa są duszone a potem podgotowane z sosem razem)