Sposób przygotowania:
Pieczone goloneczki
Umyte i pozbawione kłaków golonki wkładamy do garnka.Dodajemy sól,pieprz,ziele angielskie,ząbki czosnku przekrojone na pół,listki laurowe i zalewamy zimną wodą.Gotujemy do miękkości golonek tak żeby było można z łatwością wyjąć kości - studzimy. Do miseczki dodajemy ketchup,musztardę i wino,mieszamy.
Do naczynia żaroodpornego wlewamy 1/3 szklanki wywaru w którym sie gotowały i wkładamy golonki wcześniej wysmarowane naszą masą ketchupowo-musztardowo-winną. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 160*C i pieczemy do zrumienienia sie skórek.Często zaglądamy i przewracamy nasze golonki i polewamy płynem który jest w naczyniu. Gotowe golonki podajemy z ulubionymi dodatkami - - - Smacznego :-)
Do naczynia żaroodpornego wlewamy 1/3 szklanki wywaru w którym sie gotowały i wkładamy golonki wcześniej wysmarowane naszą masą ketchupowo-musztardowo-winną. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 160*C i pieczemy do zrumienienia sie skórek.Często zaglądamy i przewracamy nasze golonki i polewamy płynem który jest w naczyniu. Gotowe golonki podajemy z ulubionymi dodatkami - - - Smacznego :-)
zbysiowa
iziona
A ja na drugą :)
zewa
edytaha
jaNina
więc nie ustawiam się w kolejce i nie robię konkurencji :)
evita0007