Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Pieczone golonki z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wsponiały aromat i smak.

Pieczone golonki z indyka

Składniki:

Pieczone golonki z indyka

 

  • 4 golonka z indyka,
  • papryka,
  • cebula,
  • ziemniaki
  • Marynata;
  • 1/3op.majeranku,
  • 1kost.rosołowa,
  • maggi w plynie,
  • 1\2łyżki oliwy,
  • ostra papryczka

Sposób przygotowania:

Pieczone golonki z indyka
Przyg.marynatę;majeranek mieszamy z maggi,dodajemy pokruszoną kostkę rosołową,drobniutko pokrojoną papryczkę i mieszamy,marynata powinna być gęsta.Nakłuwamy mieso wciskamy marynatę,a rasztą smarujemy mięso.Odstawiamy przynajmniej na kilka godzin.Pieczemy w piekarniku w 220"C przez ok.1i1/2godz.Po upływie godziny na blache układamy obrane ziemniaki,pokrojoną cebulę oraz paprykę i skrapiamy je maggi.

Tagi:

marynaty indyk