ppaulinaa

ppaulinaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 96]

Pieczone golonko z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Aromatyczne i pyszne golonka z indyka. Można w ten sposób przyrządzić inne mięsa, można również do pieczenia dodać ziemniaki

Pieczone golonko z indyka

Składniki:

Pieczone golonko z indyka

 

  • 3 golonka z indyka
  • 3-4 łyżki oleju
  • łyżka miodu
  • 1-2 łyzki soku z cytryny
  • czosnek 2-3 ząbki
  • przyprawa do drobiu
  • papryka słodka mielona
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczone golonko z indyka
Golonka myjemy, a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Olej mieszamy razem z miodem, sokiem z cytryny, przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku i pozostałymi przyprawami. Tak powstałą marynatą nacieramy golonka i odstawiamy na noc do lodówki. Następnie pieczemy ok. 1 godz. Golonka możemy piec pod przykryciem, a pod koniec pieczenia odkryć by się zarumieniły.