Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 402]

Zapiekane Golonki z Indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Delikatne mięciutkie i soczyste indycze mięsko - podane z puree z kalafiora.

Zapiekane Golonki z Indyka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekane Golonki z Indyka

 

  • 4 golonki z indyka
  • tłuszcz do smażenia ( masło pół na pół z margaryną )
  • 8 ząbków czosnku / lub ( czosnek w proszku )
  • przyprawa do drobiu
  • ostra papryka ( proszek )
  • słotka papryka ( proszek )
  • przyprawy: sól / pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane Golonki z Indyka
► Z golonek usunąć skórkę, oczyścić z błonek, umyć i papierowym ręcznikiem osuszyć, naszpikować czosnkiem ( lub posypać czosnkiem w proszku ) przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do drobiu i opruszyć ostrą i słotką papryką / odstawić na 1 noc do lodówki /. ► Golonka z indyka ułożyć w garnku i obsmażyć na bardzo gorącym tłuszczu około 10 minut, podlewając od czasu do czasu wodą. Następnie mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia. ► Piec w piekarniku przez około 50 minut 180C / Termoobieg / i oblewać powstałym sosem, aż mięso będzie miękkie. Podałem z ziemniakami i puree z kalafiora.
Zapiekane Golonki z Indyka
Mięso ułożyć w garnku i obsmażyć na bardzo gorącym tłuszczu - podlewając od czasu do czasu wodą.
Zapiekane Golonki z Indyka
Golonka naszpikować czosnkiem lub posypać czosnkiem w proszku - przyprawić i odstawić na 1 noc do lodówki.
Zapiekane Golonki z Indyka
Z golonek indyczych usunąć skórkę - oczyścić z błonek i zbędnego tłuszczu.
Zapiekane Golonki z Indyka
Kupić cztery średniej wielkości golonka indycze - umyć i papierowym ręcznikiem osuszyć.