Sposób przygotowania:
Golonki z indyka korzenne
Połowę wszystkich ziół wymieszać z olejem. Golonki umyć i osuszyć, następnie natrzeć mieszanką ziołową, solą oraz pieprzem i odstawić na kilka godzin do lodówki.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i dość mocno zrumienić na nim mięso, podsmażone mięso przełożyć do innego garnka, a na tłuszczu podsmażyć drobno posiekaną cebule i dodać ją do mięsa. Bulionem zalać mięso i dodać pozostałe suche zioła oraz majeranek i pokruszone kapelusze grzybów. Tak przygotowane mięso dusić do miękkości pod koniec dodać wino i dusić jeszcze kilka minut.
Podawać z musztardą lub innymi pikantnymi dodatkami ja podałam z buraczkami tak mocno doprawionymi chrzanem, że łzy sie przy nich lały, ale bardzo dobrze smakowały z mięsem.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i dość mocno zrumienić na nim mięso, podsmażone mięso przełożyć do innego garnka, a na tłuszczu podsmażyć drobno posiekaną cebule i dodać ją do mięsa. Bulionem zalać mięso i dodać pozostałe suche zioła oraz majeranek i pokruszone kapelusze grzybów. Tak przygotowane mięso dusić do miękkości pod koniec dodać wino i dusić jeszcze kilka minut.
Podawać z musztardą lub innymi pikantnymi dodatkami ja podałam z buraczkami tak mocno doprawionymi chrzanem, że łzy sie przy nich lały, ale bardzo dobrze smakowały z mięsem.