kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Pieczone jabłka z przyprawami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pieczone jabłka z przyprawami. Takie jabłka mogą być świetnym dodatkiem do pieczonego drobiu. Polecam.

Pieczone jabłka z przyprawami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczone jabłka z przyprawami

 

Sposób przygotowania:

Pieczone jabłka z przyprawami
Do miski wlewamy wodę i sok z cytryny. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy na połówki.

Każdą połówkę jabłka kroimy na 4 - 5 części i wkładamy do miski z wodą i sokiem z cytryny.

Blaszkę wykładamy folią aluminiową.

Jabłka wyjmujemy z wody i przekładamy na sitko, odsączamy z wody.

Do małej miseczki wsypujemy przyprawy, mieszamy.

Jabłka przekładamy na papierowy ręcznik, osuszamy i wkładamy do miski, posypujemy przyprawami i wkładamy do blaszki.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temp. 180 stopni przez 50 minut.
Pieczone jabłka z przyprawami
Umyte jabłka kroimy na mniejsze części i wkładamy do wody z sokiem cytrynowym
Pieczone jabłka z przyprawami
Odsãc one z wody jabłka posypujemy przyprawami
Pieczone jabłka z przyprawami
Oprószone przyprawami jabłka przekładamy do blaszki.