Sposób przygotowania:
Kotleciki z niespodzianką 3
Z pieczarek odciąć nóżki, pokroić je w kostkę. Kapelusze pieczarek przełożyć do garnka, zalać wodą. Gotować je ok. 10 minut, a następnie odcedzić i lekko przestudzić. Mięso (można użyć zmielonej szynki lub łopatki) przełożyć do miski. Dodać do niego nóżki pieczarek, pokrojoną w kostkę cebulę, grubo posiekaną roszponkę, jajko, musztardę i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Mięsną masę podzielić na ok. 10 porcji, każdą spłaszczyć w dłoniach. Na środku każdej porcji mięsa kłaść po jednym kapeluszu pieczarki i uformować wokół niego kotlecik.Nadziane kotleciki obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać trochę oleju. Kotleciki w panierce kłaść na rozgrzany olej i smażyć na średnim ogniu na rumiano z obu stron.