slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Pieczone kulki mięsne z kaszą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne kuleczki mięsne z dodatkiem kaszy. Ponieważ zostały upieczone zawierają mniej kalorii. Takie kuleczki będą idealne na imprezie jako przekąska lub do obiadu z ziemniaczkami i surówką. Polecam.

Pieczone kulki mięsne z kaszą

Składniki:

Pieczone kulki mięsne z kaszą

 

Sposób przygotowania:

Pieczone kulki mięsne z kaszą
Czosnek, cebulkę i paprykę drobno kroimy. Pieczarki obieramy i również drobno kroimy.

Na patelnię wlewamy olej i na rozgrzanej przesmażamy cebulkę z czosnkiem, papryką i pieczarkami (ok. 5 min), odstawiamy do przestygnięcia.

Do miski przekładamy mięso mielone, kaszę oraz dodajemy bułkę tartą, jajko i przyprawy.

Mieszamy a następnie dodajemy przesmażone warzywka. Wyrabiamy dłońmi masę.

Potem lepimy kulki mięsne wielkości orzecha włoskiego i układamy ja na blaszce.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy kulki przez 45 minut w temperaturze 200 stopni.

Super smakują na ciepło i na zimno. Smacznego.

Tagi:

mięso danie