Sposób przygotowania:
Pieczone kulki mięsne z kaszą
Czosnek, cebulkę i paprykę drobno kroimy. Pieczarki obieramy i również drobno kroimy.
Na patelnię wlewamy olej i na rozgrzanej przesmażamy cebulkę z czosnkiem, papryką i pieczarkami (ok. 5 min), odstawiamy do przestygnięcia.
Do miski przekładamy mięso mielone, kaszę oraz dodajemy bułkę tartą, jajko i przyprawy.
Mieszamy a następnie dodajemy przesmażone warzywka. Wyrabiamy dłońmi masę.
Potem lepimy kulki mięsne wielkości orzecha włoskiego i układamy ja na blaszce.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy kulki przez 45 minut w temperaturze 200 stopni.
Super smakują na ciepło i na zimno. Smacznego.
Na patelnię wlewamy olej i na rozgrzanej przesmażamy cebulkę z czosnkiem, papryką i pieczarkami (ok. 5 min), odstawiamy do przestygnięcia.
Do miski przekładamy mięso mielone, kaszę oraz dodajemy bułkę tartą, jajko i przyprawy.
Mieszamy a następnie dodajemy przesmażone warzywka. Wyrabiamy dłońmi masę.
Potem lepimy kulki mięsne wielkości orzecha włoskiego i układamy ja na blaszce.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy kulki przez 45 minut w temperaturze 200 stopni.
Super smakują na ciepło i na zimno. Smacznego.