Sposób przygotowania:
Mięso na kanapkę.
Mięso, tj. karkówkę (lub łopatkę) posypujemy solą. Tak to robimy, aby cała powierzchnia mięska była nią pokryta. Wkładamy do blaszki i wstawiamy do lodówki. Takie mięsko leży w lodówce 2-3 dni. Następnie zlewamy wodę która nacieknie do blaszki. Przygotowujemy mieszankę ziół a czosnek obieramy i kroimy na pół. Kawałki mięsa starannie obsypujemy ziołami a nożem robimy małe dziurki. W te otworki wtykamy czosnek i kulki jałowca. Tak przygotowane mięsko wkładamy do rękawa i dodajemy jeszcze kilka listków laurowych (3-4 na kawałek mięsa). Brzegi rękawa zawiązujemy nicią i pieczemy mięsko 2 godziny w 200 stopniach. Po upłynięciu tego czasu nie wyjmuję mięsa, ale pozostawiam w kuchence do ostygnięcia. Kolejną czynnością jest podział na kawałki. Część pozostawiam do bieżącego spożycia a pozostałą część do zamrażarki. Moim ulubionym mięsem do takiego pieczenia jest karkówka i łopatka:)

dża