tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Pieczone naleśniki z pasztetem, szparagami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu wytrawne naleśniki z pasztetem, szparagami i serem spiekane w opiekaczu.

Pieczone naleśniki z pasztetem, szparagami i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczone naleśniki z pasztetem, szparagami i serem

Na pieczone naleśniki

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 2 szklanki wody gazowanej
  • 1 jajko
  • 100 g szparagów
  • papryka słodka mielona
  • sól himalajska
  • majeranek
  • pieprz ognisty
  • pasztet drobiowy (po 1 łyżce na naleśnika)
  • ser żółty z dziurami (po 2 plastry na naleśnika)

Sposób przygotowania:

Pieczone naleśniki z pasztetem, szparagami i serem
1) Do miski wsypujemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia, wbijamy jajko i wlewamy szklankę wody gazowanej.

2) Wszystko łączymy za pomocą miksera i wsypujemy sól himalajską, paprykę słodką, majeranek i pieprz ognisty.

3) Wlewamy resztę wody i ponownie miksujemy.

4) Szparagi gotujemy w małej ilości osolonej wody przez 4 minuty, wyciągamy i drobno kroimy.

5) Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy naleśniki.

6) Usmażone naleśniki smarujemy pasztetem, układamy po dwóch plastrach sera i po dwie łyżki szparagów, składamy w "trójkąty" i umieszamy w opiekaczu.

7) Wyciągamy spieczone naleśniki i podajemy. Możemy polać je ketchupem.
Pieczone naleśniki z pasztetem, szparagami i serem
Do miski wsypujemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia, wbijamy jajko i wlewamy szklankę wody gazowanej.
Pieczone naleśniki z pasztetem, szparagami i serem
Wszystko łączymy za pomocą miksera i wsypujemy sól himalajską, paprykę słodką, majeranek i pieprz ognisty. Wlewamy resztę wody i ponownie miksujemy.
Pieczone naleśniki z pasztetem, szparagami i serem
Szparagi gotujemy w małej ilości osolonej wody przez 4 minuty, wyciągamy i drobno kroimy.
Pieczone naleśniki z pasztetem, szparagami i serem
Usmażone naleśniki smarujemy pasztetem, układamy po dwóch plastrach sera i po dwie łyżki szparagów, składamy w