Sposób przygotowania:
Pulpeciki z kaszą w sosie lekko chrzanowym
Kaszę gotujemy do miękkości. Do mielonego mięsa dodajemy wszystkie składniki i mieszamy dokładnie. Formujemy kuleczki wielkości mandarynki. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Cebulę i czosnek obieramy o kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na oleju na której piekły się pulpeciki. Wsypujemy łyżkę mąki i smażymy aż mąka zrobi się lekko brązowa. Następnie wlewamy zimną wodę. Przyprawiamy, dodajemy chrzan i suszone warzywa i mieszamy. Natępnie układamy pulepciki i dusimy około 25 minut.
Gotowe.
Podajemy z ulubinymi dodatkami.
Smacznego
Cebulę i czosnek obieramy o kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na oleju na której piekły się pulpeciki. Wsypujemy łyżkę mąki i smażymy aż mąka zrobi się lekko brązowa. Następnie wlewamy zimną wodę. Przyprawiamy, dodajemy chrzan i suszone warzywa i mieszamy. Natępnie układamy pulepciki i dusimy około 25 minut.
Gotowe.
Podajemy z ulubinymi dodatkami.
Smacznego