Sposób przygotowania:
Pieczone pączki
W ciepłym mleku rozpuścić drożdże dodać do nich po łyżeczce cukru i mąki, odstawić do podrośnięcia. Masło rozpuścić i przestudzić.Mąkę przesiać i wymieszać z cukrem, następnie dodać jajka i drożdże, wymieszać i dodać tłuszcz teraz całe ciasto dokładnie wyrobić i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozciągnąć i szklanką wyciąć krążki na każdym ułożyć po porcji marmolady i zlepić pączki, ułożyć je miejscem zlepienia na blaszce wyłożonej papierem lub od razu w małych papierowych papilotkach po wierzchu posmarować jajkiem i odstawić do wyrośnęcia. Piec w 180 st około 20 minut po upieczeniu i wystudzeniu polać po wierzchu lukrem przygotowanym ze szklanki cukru pudru kilku kropel soku cytrynowego i kilku kropli wody.