Sposób przygotowania:
Pieczone placki ziemniaczane z papryką i cukinią
Warzywa dokładnie umyć, ziemniaki obrać, paprykę przekroić, oczyścić z ziaren nasiennych, z cukinii odciąć końcówki. Przygotowane ziemniaki, paprykę i cukinie zetrzeć na niewielkich oczkach.
Następnie dodać do nich obrane i posiekane cebule i czosnek, jajka, bułkę tartą, sos sojowy, oliwę i pozostałe przyprawy.
Dokładnie wymieszać. Na blasze układać po 1-2 łyżce masy, tworzyć koliste placki i zapiekać w temp. 200 st. C przez ok. 35 minut.
Następnie dodać do nich obrane i posiekane cebule i czosnek, jajka, bułkę tartą, sos sojowy, oliwę i pozostałe przyprawy.
Dokładnie wymieszać. Na blasze układać po 1-2 łyżce masy, tworzyć koliste placki i zapiekać w temp. 200 st. C przez ok. 35 minut.