Sposób przygotowania:
Pieczone placki ziemniaczane
Ziemniaki i cebulę obieramy, ziemniaki myjemy. Mozzarellę wyjmujemy z zalewy i odsączamy. Umyte ziemniaki i cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach i przekładamy na cedzak.
Mozzarellę również ścieramy na dużych oczkach tarki wprost do miski. Do sera dodajemy odciśnięte ziemniaki wraz z cebulą i mieszamy. Następnie dodajemy pozostałe składniki, mieszamy dokładnie i odstawiamy na 15 minut. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni.
Na blaszkę (teflonową) wykładamy po 1 czubatej łyżce na jedną sztukę, lekko spłaszczamy.
Wstawiamy placki do piekarnika i pieczemy przez 20 minut na jednej stronie.
Potem przekładamy placki na drugą stronę i pieczemy jeszcze przez 10-15 minut. Podajemy gorące. Smacznego.
Mozzarellę również ścieramy na dużych oczkach tarki wprost do miski. Do sera dodajemy odciśnięte ziemniaki wraz z cebulą i mieszamy. Następnie dodajemy pozostałe składniki, mieszamy dokładnie i odstawiamy na 15 minut. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni.
Na blaszkę (teflonową) wykładamy po 1 czubatej łyżce na jedną sztukę, lekko spłaszczamy.
Wstawiamy placki do piekarnika i pieczemy przez 20 minut na jednej stronie.
Potem przekładamy placki na drugą stronę i pieczemy jeszcze przez 10-15 minut. Podajemy gorące. Smacznego.