Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Pieczone pstrągi maślano-cytrynowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszne pieczone pstrągi maślano-cytrynowe. Szybkie i łatwe do przygotowania. Idealne na obiad dla całej rodziny.

Pieczone pstrągi maślano-cytrynowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczone pstrągi maślano-cytrynowe

 

Sposób przygotowania:

Pieczone pstrągi maślano-cytrynowe
Wypatroszone pstrągi oczyszczamy z łusek i usuwamy oczy. Ryby dokładnie nacieramy solą i pieprzem cytrynowym. Do środka każdej z ryb dajemy plasterki cytryny oraz kawałki masła. Ryby układamy na blaszce wyłożonej pergaminem. Smarujemy olejem. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Pieczone pstrągi maślano-cytrynowe
Wypatroszone pstrągi oczyszczamy z łusek i usuwamy oczy.
Pieczone pstrągi maślano-cytrynowe
Ryby dokładnie nacieramy solą i pieprzem cytrynowym. Do środka każdej z ryb dajemy plasterki cytryny oraz kawałki masła.
Pieczone pstrągi maślano-cytrynowe
Ryby układamy na blaszce wyłożonej pergaminem. Smarujemy olejem. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy z ziemniakami i surówką.

Tagi:

pstrąg