Sposób przygotowania:
Zapiekanka warzywna z seremWykonanie:
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki, przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy bulionem drobiowym. Pomidory sparzyć i pokroić drobno, dodać do pieczarki.
Paprykę czerwoną połowę kroimy w drobne paseczki i dodajemy do składników. Brokuła podgotowujemy na pól twardo i dodajemy do składników.
Jaja roztrzepujemy (zmieszają się z bulionem i warzywkami) i polewamy nasze warzywka. Kiedy wymieszamy wszystko razem dodajemy suszone pomidory z czosnkiem 2 łyżki oraz doprawiamy sola i pieprzem.
Makaron gotujemy al-dente i dodajemy na końcu.
Wstawiamy do pieca,pieczemy w 200 stopniach 30 minut. Wyjmujemy i kładziemy plastry serka aby zakryć wszystko i trzymamy do rozpłynięcia.
Podajemy zaraz na gorąco.