WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Pieczone roladki z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Odchudzona wersja tradycyjnych, panierowanych i smażonych roladek. Dzięki wcześniejszemu zamarynowaniu pierś z indyka jest bardziej soczysta i aromatyczna.

Pieczone roladki z indyka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczone roladki z indyka

 

  • 1 pierś z indyka
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki przyprawy do drobiu
  • 2 czerwone papryki
  • kilka plasterków żółtego sera

Sposób przygotowania:

Pieczone roladki z indyka
Pierś z indyka kroimy na plastry i dość cienko rozbijamy. Przyprawę do drobiu mieszamy z olejem i nacieramy tym każdy plasterek mięsa. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na cała noc. Paprykę myjemy, czyścimy i kroimy na kawałki. Ser kroimy w plastry. Na każdym kawałku mięsa układamy kawałek papryki i plaster sera. Zwijamy w roladki i układamy w naczyniu żaroodporny. Podlewamy odrobiną bulionu lub wody. Pieczemy 30-40 minut w 180 stopniach.
Pieczone roladki z indyka
Mięso z indyka rozbijamy i marynujemy w przyprawach.
Pieczone roladki z indyka
Na mięsie układamy czerwoną paprykę i żółty ser.
Pieczone roladki z indyka
Roladki układamy w naczyniu i podlewamy wodą.
Pieczone roladki z indyka
Pieczemy ok 40 minut w 180 stopniach, pod przykryciem.