Sposób przygotowania:
Szparagi w rybnych kubraczkach
Szparagi umyć, osuszyć, odciąć dolne częśći ( z nich można przygotować inną potrawę). Ryby posiekać nożem i zmiksować ręcznym blenderem. Do zmiksowanych ryb dodać jajko, semolinę, mąkę, posiekaną natkę pietruszki oraz posiekane listki tymianku cytrynowego. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać. Powinno powstać dość gęste "ciasto". Naczynie żaroodporne skropić oliwą. Każdego szparaga obtoczyć "ciastem" rybnym (nie będzie to łatwe ale na pewno wykonalne :) ) i ułożyć w naczyniu . Wszystkie ułożone w naczyniu szparagi skropić jeszcze delikatnie oliwą i wstawić naczynie do piekarnika. Piec przez ok 30 min w 180 C.Jogurt wymieszać z posiekaną natką pietruszki , przeciśnietym przez praskę czosnkiem, parmezanem i posolić do smaku. Upieczone szparagi w kubrakach zanurzać w jogurtowym sosie i delektować się pysznym smakiem. Smacznego:)
edytaha
Netka
Dziękuję, w planach mych te kubraki miały być troszkę szczuplejsze no ale się nie dało :) Ale było pyszne:)
julcia12437
Netka
Częstuj się Julcia, dziękuję :)
julcia12437
Dziękuję :) Przepyszne :D
Zsa Zsa
mysza75
Netka