Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Pieczone udka z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Miękki i soczysty kurczak.

Pieczone udka z kurczaka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczone udka z kurczaka

 

  • 10 sztuk udka i podudzia,
  • 2 łyżki miód,
  • 2 łyżki olej,
  • 2 ząbki czosnek,
  • 1 sztuka mała cebula biała,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 1-2 łyżeczki przyprawa do kurczaka Prymat

Sposób przygotowania:

Pieczone udka z kurczaka
Porcje kurczaka umyć i osuszyć. Miód wymieszać z oliwą, posiekanym lub roztartym czosnkiem, solą i pieprzem. Marynata posmarować kurczaka, ułożyć go w naczyniu żaroodpornym, podlać odrobinką wody, całość posypać przyprawą do kurczaka Prymat. Na kurczaku ułożyć plasterki cebuli. Mięso piec około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać z ziemniakami lub ryżem i surówką.
Pieczone udka z kurczaka
Pieczone udka z kurczaka
Pieczone udka z kurczaka
Pieczone udka z kurczaka