Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Pieczone udko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Udka podajemy z frytkami.

Pieczone udko

Składniki:

Pieczone udko

 

  • Udka 2 szt Kucharek Bazylia Czosnek granulowany Bułka tarta Jajka 2 szt Smalec

Sposób przygotowania:

Pieczone udko
Udka myjemy, wkładamy do garnka z wodą gotujemy, aż będą miękkie. wyciągamy odstawiamy aż będą zimne. Obsypujemy z dwuch stron, kuchrkiem, bazyliom, czosnkiem granulowanym, tak przyprawione udka odstawiamy na jeną godzinę, jajka wybić na tależ rozmyrdać, na drugi dajemy bułkę tartą, na patelni rozgrzewamy tłuszcz , udka obtaczamy najpierw w jajku następnię bułce tartej, i kładzieny na rozgrzany tłuszcz, smażymy z obu stron.

Tagi:

jajko tarta jajka