Sposób przygotowania:
Pieczone żeberka
Żeberka myjemy i wkładamy do miski, wlewamy coca - colę oraz dodajemy ketchup, sól i pieprz. Mieszamy i odstawiamy. W międzyczasie obieramy marchewkę i myjemy, kroimy na plasterki. Cebulę i czosnek obieramy z łusek. Cebulę kroimy w kosteczkę.
Żeberka razem z marynatą i warzywami przekładamy do rękawa do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,40 minut. Następnie rękaw do pieczenia rozcinany i jeszcze dopiekamy przez 40 minut.
Sos : do garnka wlewamy wodę i przekładamy upieczone warzywa oraz wytworzony płyn, zagotowujemy W wodzie rozprowadzamy mąkę i wlewamy do garnka z sosem, zagotowujemy
Upieczone żeberka przekładamy na talerz i polewamy sosem.
Żeberka razem z marynatą i warzywami przekładamy do rękawa do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,40 minut. Następnie rękaw do pieczenia rozcinany i jeszcze dopiekamy przez 40 minut.
Sos : do garnka wlewamy wodę i przekładamy upieczone warzywa oraz wytworzony płyn, zagotowujemy W wodzie rozprowadzamy mąkę i wlewamy do garnka z sosem, zagotowujemy
Upieczone żeberka przekładamy na talerz i polewamy sosem.