Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pieczone żeberka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne żeberka to dobry pomysł na niespodziankę dla męża

Pieczone żeberka

Składniki:

Pieczone żeberka

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczone żeberka
Żeberka umyć, lekko osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki, po jednej lub dwie kostki. Do miseczki wlać olej i miód, dodać 1 łyżeczkę papryki słodkiej, pół łyżeczki papryki ostrej, posolić wg własnego smaku. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do marynaty. Wszystko dokładnie wymieszać. Mięso natrzeć marynatą, włożyć na noc do lodówki do przegryzienia. Na drugi dzień żeberka włożyć do rękawa foliowego i piec ok. 50-60 minut w 180 stopniach. Na koniec rozciąć worek i pozwolić żeberkom się troszkę zrumienić. Podawać z ziemniakami i surówką.