marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pieczone ziemniaki nadziewane pesto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Ziemniaki obrać,opłukać,przekroić na wpół wzdłuż.Ułożyć na blasze i upiec.Wydrążyć do połowy. Zmiksować produkty na pesto.Nadziewać.Podawać

Pieczone ziemniaki nadziewane pesto

Składniki:

Pieczone ziemniaki nadziewane pesto

 

Sposób przygotowania:

Pieczone ziemniaki nadziewane pesto
Ziemniaki po obraniu i umyciu można upiec w piekarniku lub też wyszorować na nich skórkę i upiec w popiele, a następnie wyjąć i po przekrojeniu wydrążyć do połowy. Szpinak i fasolkę podgotować, wyjąć, odcedzić, czosnek i orzechy obrać, zmiażdżyć lub posiekać drobno. Przełożyć do malaksera i zmiksować lub przetrzeć przez sito pałką .Dodać oliwę i sól i wymieszać. Nadziewać tym ziemniaki. Podawać z pieczonym mięsem,np.boczkiem lub karczkiem.