Sposób przygotowania:
Pieczone ziemniaki z tuńczykiem
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Ziemniaki umyć, osuszyć, nakłuć widelcem i zawinąć w folię. Piec 1 godz. Połówke papryki oczyścić i pokroić w bardzo drobną kostkę. Tuńczyka osączyć z oleju, włożyć do miski i rozdrobnić widelcem. Dodaćpaprykę,krewetki,śmietanę chudą i tłustą i wymieszać. Połowę cytryny podzielić na 8 cieńkichcząstek,drugą połowe wycisnąć. Koperek posiekać i dodać do pasty z tuńczyka.Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem cazenne. Upieczone ziemniaki wyjąć z folii,naciąć głęboko na krzyż i rozchylić na boki w miejscu nacięcia. Każdy ziemniak posolić i włożyć płatek masła, następnie napełnić pastę z tuńczyka. Przed podaniem przybrać kawałkami cytryny i koperkiem.
Tak podane ziemniaki, ale bez tuńczyka i krewetek można podać do steków.
Tak podane ziemniaki, ale bez tuńczyka i krewetek można podać do steków.
caroline1983
Dla niepoznaki dodane w przepisie krewetki tylko skoro maja byc w całosci to skad mowa o nadziewaniu ziemników pastą?