Sposób przygotowania:
Pieczonka z szynka z cebulą i pieczarkami
Umyte i osuszone mięso dzielimy na kotlety. Każdy posypujemy solą, pieprzem, papryką i rozbijamy. Kotlety nie powinny być zbyt duże. Każdy smażymy na oleju na rozgrzanej patelni. Przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego.
Na tej samej patelni smażymy pokrojoną w piórka cebulę. Doprawiamy ją odrobiną cukru. Usmażoną przekładamy do mięsa. Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze kawałeczki. Jeśli są małe wystarczy pokroić je na ćwiartki. Na patelnię dodajemy łyżkę masła i przekładamy pieczarki. Chwilę je podsmażamy.
Dodajemy je do mięsa. Naczynie powinno być wysmarowane olejem. Mięso z warzywami podlewamy odrobiną wody. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 35-40 minut.
Na tej samej patelni smażymy pokrojoną w piórka cebulę. Doprawiamy ją odrobiną cukru. Usmażoną przekładamy do mięsa. Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze kawałeczki. Jeśli są małe wystarczy pokroić je na ćwiartki. Na patelnię dodajemy łyżkę masła i przekładamy pieczarki. Chwilę je podsmażamy.
Dodajemy je do mięsa. Naczynie powinno być wysmarowane olejem. Mięso z warzywami podlewamy odrobiną wody. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 35-40 minut.