eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Pieczonki Eli w folii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne pieczonki w folii aluminiowej,przygotowane osobno dla każdego gościa.

Pieczonki Eli w folii

Składniki:

Pieczonki Eli w folii

 

 

  • 10 kawałków folii aluminiowej

 

Sposób przygotowania:

Pieczonki Eli w folii
Marchewki,buraczki i ziemniaki obrać,umyć i każde warzywo osobno pokroić w plastry.Kapustę dość grubo poszatkować.Obrane cebule pokroić w krążki.Boczek pokroić w dość cienkie słupki.Wszystkie warzywa osobno,cebulę i boczek podzielić na połowę.Na stole rozłożyć kawałki folii błyszczącą stroną do góry.Na folii układać kolejno:kapustę,ziemniaki,oprószyć solą,pieprzem,czosnkiem granulowanym,buraczki,cebulę,boczek i marchewkę.Całość powrórzyć.Zawinąć boczne końce folii (tak,jak przy gołąbkach) i zwinąć szczelnie w rulon.Piec na rozgrzanym grillu przez około 35 minut.W połowie pieczenia odwrócić pakunki na drugą stronę.Smacznego!