Robirto

Robirto

Kuchcik
[Przepisów: 25]

Pieczony filet z Łososia wg Robirto

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

miłe bardzo przyjemna rybka

Pieczony filet z Łososia wg Robirto

Składniki:

Pieczony filet z Łososia wg Robirto

 

  • 1kg filetu z Łososia bez skory
  • 100g swieżego kopru
  • 500g zielonych szpararagow
  • 100g migdalow
  • 100g orzechow nerkowca
  • 100g ziaren sezamu
  • 100g masła
  • 80ml oliwy
  • 80g musztardy
  • 50g natki pietruszki
  • 40g parmezanu
  • 20g cukru czcinowego

Sposób przygotowania:

Pieczony filet z Łososia wg Robirto
Upaz na patelni migdałay orzecy nerkowca sezam a powystudzeniu zmiksuj je w malaserze do masy dadaj masło musztade stary ser posiekane kistki pietruszki dokładnie wymieszaj urformuj wałek za win w folie aluminiowa zamroz
oczysczny filet posól oprosz swierz znielonym pieprzemdopraw cukrem dodaj oliwe gałke kopru odsatw na 2,5 gdziny chldne miejsce po tym czasie delitnie isun marynate u piecz rybe
umyj je i obierz a nastaepnie ugotuj aldenet o ososnej wodzie cukremi masłaem
Łososia ułoz na blasze do pieczenia wyłozonej perganimemi staw do piekarnika rozgrznego do 170st c 2 min nastapmnie wyjmij ryne z pieca uzz na niej plastry chłodzonej kruszonki migdałowej o grubosci 0,3 mmi ponownie wstaw do rorzanego piekarnika piecz az termosonda wbita w ryba pokarze 52st c ok 7 min

Tagi:

beza bezy