Sposób przygotowania:
Pieczony filet z Łososia wg Robirto
Upaz na patelni migdałay orzecy nerkowca sezam a powystudzeniu zmiksuj je w malaserze do masy dadaj masło musztade stary ser posiekane kistki pietruszki dokładnie wymieszaj urformuj wałek za win w folie aluminiowa zamroz
oczysczny filet posól oprosz swierz znielonym pieprzemdopraw cukrem dodaj oliwe gałke kopru odsatw na 2,5 gdziny chldne miejsce po tym czasie delitnie isun marynate u piecz rybe
umyj je i obierz a nastaepnie ugotuj aldenet o ososnej wodzie cukremi masłaem
Łososia ułoz na blasze do pieczenia wyłozonej perganimemi staw do piekarnika rozgrznego do 170st c 2 min nastapmnie wyjmij ryne z pieca uzz na niej plastry chłodzonej kruszonki migdałowej o grubosci 0,3 mmi ponownie wstaw do rorzanego piekarnika piecz az termosonda wbita w ryba pokarze 52st c ok 7 min
oczysczny filet posól oprosz swierz znielonym pieprzemdopraw cukrem dodaj oliwe gałke kopru odsatw na 2,5 gdziny chldne miejsce po tym czasie delitnie isun marynate u piecz rybe
umyj je i obierz a nastaepnie ugotuj aldenet o ososnej wodzie cukremi masłaem
Łososia ułoz na blasze do pieczenia wyłozonej perganimemi staw do piekarnika rozgrznego do 170st c 2 min nastapmnie wyjmij ryne z pieca uzz na niej plastry chłodzonej kruszonki migdałowej o grubosci 0,3 mmi ponownie wstaw do rorzanego piekarnika piecz az termosonda wbita w ryba pokarze 52st c ok 7 min