iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Pieczony karczek w całości

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo lubię gotować, a potem smakować moich potraw. Nadaję im inny smak dzięki dodatkom przypraw, Karkówka pięknie wygląda na stole.

Pieczony karczek w całości

Składniki:

Pieczony karczek w całości

 

  • 1 kg karkówki wieprzowej w kawałku,
  • 2 łyżki musztardy dijon,
  • 6 ząbków czosnku,
  • 1 szklanka białego wina,
  • 2 łyżki miodu,
  • 3 papryki czerwone,
  • 2 cebule,
  • 30 dag pieczarek,
  • 1 łyżeczka kminku.

Sposób przygotowania:

Pieczony karczek w całości

ETAP 1:

Wino mieszamy z musztardą, miodem, kminkiem. Karkówkę należy ponacinać i wysmarować marynatą. Zamykamy karkówkę w pojemniku i zostawiamy na kilka godzin. Następnie karkówkę obsmażamy.

Układamy w naczyniu do pieczenia, obkładamy pieczarkami w paskach, paprykami w słupkach oraz cebulą w piórkach.

Zakrywamy i pieczemy przez godzinę w temp. 180 stopni. Po wyjęciu kroimy w plastry i podajemy z warzywami.