Sposób przygotowania:
Pieczony królik
Oczyszczonego i umytego królika pokroić na kawałki i umieścić w misce.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w plastry, dodać do mięsa.
Wszystkie pozostałe składniki dokładnie wymieszać.
Marynatą zalać kurczaka, chwilę mięso masować z marynatą.
Przykryć miskę folią spożywczą i wstawić do lodówki na 10 godzin.
Po upływie tego czasu mięso bez cebuli przełożyć na blachę do pieczenia.
Na blaszce ustawić miseczkę z wodą.
Królika piec w temperaturze 175-180 stopni przez 80 minut.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w plastry, dodać do mięsa.
Wszystkie pozostałe składniki dokładnie wymieszać.
Marynatą zalać kurczaka, chwilę mięso masować z marynatą.
Przykryć miskę folią spożywczą i wstawić do lodówki na 10 godzin.
Po upływie tego czasu mięso bez cebuli przełożyć na blachę do pieczenia.
Na blaszce ustawić miseczkę z wodą.
Królika piec w temperaturze 175-180 stopni przez 80 minut.
iwi69
kamil80
zewa
Rzeczywiście pomyłka w opisie, dopiero teraz ją widzę. Zdecydowanie jest to przepis na królika, nie kurczaka. I nie jest to żadne "bezmyślne kopiuj - wklei ".