Sposób przygotowania:
Pieczony kurczak z sosem czekoladowym
Czyste udka, osuszmy dodatkowo ręcznikiem papierowym. Składniki na marynatę mieszamy razem i mocno wklepujemy w mięso. Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 3 godziny. Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni , udka układamy na kratce i pieczemy. Po około 15 min kiedy wierzchnia warstwa się zetnie zmniejszamy temperaturę do 180 i pieczemy aż się ładnie zarumieni. Najlepiej stan mięsa sprawdza się wykałaczką, po nakłuciu w najgrubszym miejscu powinien wypłynąć przeźroczysty płyn. Jeśli jest mętny to znaczy mięso trzeba jeszcze piec. Keczup i resztę składników podgrzewamy, gdy zacznie mrugać dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy aż masa będzie jednolita. Takim sosem polewamy gorące mięso i smacznego.