Sposób przygotowania:
Pieczony kurczak z warzywami Gina
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. To samo robimy z marchewką. Cebulę obieramy, pieczarki myjemy i kroimy w małe paseczki. Wszystko umieszczamy w misce polewamy olejem dodajemy sól, pieprz czarny. Natkę myjemy, drobno siekamy i posypujemy nią warzywa, czosnek obieramy, rozgniatamy bezpośrednio do miski i całość mieszamy dokładnie. Mięso myjemy posypujemy solą, papryką czerwoną słodką i czosnkiem po czym kurczaka układamy na brytfannę i umieszczamy w piekarniku 180 stopni przez około 20 -25 minut po czym wkładamy również ziemniaczki i dalej zapiekamy wszystko razem przez następne około 35 minut aż mięso będzie miękkie i warzywa. Podajemy całość z jakąś surówką lub ogórkiem kiszonym. Życzę wszystkim smacznego ;)