czarownica

czarownica

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 95]

Pieczony leszcz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Polecam wszystkim smakoszom ryb!

Pieczony leszcz

Składniki:

Pieczony leszcz

 

  • 1 duży leszcz
  • 1 cebula
  • 1 gałązka selera
  • 4-5 gałązek natki pietruszki
  • sól,pieprz cytrynowy
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1/2 cytryny

Sposób przygotowania:

Pieczony leszcz
Leszcza oczyścić.Cebule pokroić w plastry.Rybę od środka doprawić,włożyć do niej cebulę,selera i natkę.z oby dwóch stron rybę natrzeć posiekanym czosnkiem i przyprawami.Włożyć w rękaw do pieczenia i piec w 200*C ok.30 min.Cebulę,natkę i selera przed podaniem wyciągnąć z leszcza,wkładam to aby ryba przeszła aromatem warzyw.Na koniec pokropić sokiem z cytryny.Smacznego!