Sposób przygotowania:
Pstrąg pieczony z ziołami i cytryną
Ryby oskrobałam z łusek, dokładnie opłukałam i osuszyłam papierowym ręcznikiem. Oprószyłam solą i pieprzem cytrynowym (również wewnątrz), ułożyłam w nasmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Cytrynę dokładnie wyszorowałam, sparzyłam, odcięłam dwa plastry, przekroiłam je na pół. Pietruszkę i koperek opłukałam, otrzepałam z wody. Do środka ryby włożyłam po dwa pół-plastry cytryny i po gałązce natki i koperku. Wierzch skropiłam sokiem z cytryny i obłożyłam wiórkami masła. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika. Piekłam 30 minut w temperaturze 180 stopni. Rybkę podałam z ryżem i zielonym miksem sałatowym (pekinka, lodowa, roszponka, seler naciowy, natka) z winegretem.
agabi22
edytaha
Ja też nie przepadam za rybami, ale ta smakowała wyjątkowo :)
dża
darmiona
edytaha
Hihihi, zanim wzięłam się za obiad, zaglądałam do Twojego przepisu na pstrąga :)
edytaha
Dża, przesadzasz, ale i tak czuję się mile połechtana :D
Netka
edytaha
Dziękuję Netko :)