Sposób przygotowania:
Pyszna młoda kapusta z gotowaną łopatką
Kawałki łopatki bez kości z tłuszczem (w sklepie odcięli mi takie kawałki) opłukać, włożyć do szybkowara. Dodać kostkę rosołową, liście laurowe, ziele angielskie, wlać wodę i gotować 50 minut. Wystudzoną łopatkę pokroić drobno. Wywar wlać do dużego garnka i dodać pokrojoną młodą kapustę.
Gotować na średnim ogniu z 10 minut, zamieszać.
Pomidory bardzo miękkie pokroić na kosteczkę i razem z mięsem dodać do kapusty, doprawić solą, papryką ostrą, pieprzem ziołowym, pieprzem czarnym, czosnkiem granulowanym, przyprawą w płynie, wymieszać i gotować z 15 minut.
Na koniec do kapusty wsypać posiekany koperek, mąkę i szybko mieszać do zagęszczenia kapusty, zdjąć z ognia, najlepiej smakuje z godzinę po ugotowaniu.
Gotować na średnim ogniu z 10 minut, zamieszać.
Pomidory bardzo miękkie pokroić na kosteczkę i razem z mięsem dodać do kapusty, doprawić solą, papryką ostrą, pieprzem ziołowym, pieprzem czarnym, czosnkiem granulowanym, przyprawą w płynie, wymieszać i gotować z 15 minut.
Na koniec do kapusty wsypać posiekany koperek, mąkę i szybko mieszać do zagęszczenia kapusty, zdjąć z ognia, najlepiej smakuje z godzinę po ugotowaniu.
ciasteczka
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2