carmen1051

carmen1051

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 115]

Pieczony schab 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne danie podawac z ziemniakami

Pieczony schab 2

Składniki:

Pieczony schab 2

 

Sposób przygotowania:

Pieczony schab 2
Mięso myjemy i solimy, posypujemy ostra i słodką papryką oraz mąka z każdej strony. Mięso podsmażyć na gorącym oleju tak aby sie zarumieniło. Obieramy czosnek i cieniutko kroimy. Kiedy mięso sie już zarumieni podlewamy małą ilością wody, dodajemy masło i czosnek. Dusimy na wolnym ogniu. Kiedy schab jest juz miekki przekładamy do innego naczynia. Sos który pozostał po duszeniu mięsa zagęszczamy śmietaną i doprawiamy. Schab kroimy w grube plastry i polewamy gotowym sosem.

Tagi:

beza schab mak bezy