Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Piernikowe bajaderki z miodem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 22
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bajaderki to pyszne kulki które przygotowywacze się ze zbędnych okruchów ciasta (w moim przypadku są to kawałki piernika pozostałe z pieczenia chatki).

Piernikowe bajaderki z miodem

Składniki:

Piernikowe bajaderki z miodem

 

  • 400 g pokruszonych pierników
  • 70 g masła
  • 8 łyżek płynnego miodu
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki mleka
  • kieliszek ciemnego rumu

Sposób przygotowania:

Piernikowe bajaderki z miodem
Wysuszone okruchy pierników rozkrusz lub zetrzyj, w rondelku rozpuść masło wraz z miodem i mlekiem.

Kiedy całość się połączy dodaj rum i pokruszone ciastka, całość mieszaj do całkowitego połączenia.

Z tak powstałej masy bajaderkowej formuj kulki i układaj na desce tak aby się nie stykały, gotowe oprósz kakaem.